Consell Regulador

IGP Vi de la Terra Mallorca és una marca de qualitat, una Indicació Geogràfica Protegida la qual va constituir el seu Consell Regulador al 2017.

  • President: Antoni Bennàsar
  • Vicepresident: Miquel Oliver
  • Gerent: Marina Vera

Història

La nostra història amb el vi es remonta als segles VII i VI AC.  Durant la conquesta de l’illa i posterior domini de l’Imperi Roma, es va introducir la vinya , es va desenvolupar el seu cultiu i l’activitat vitivinícola va arribar a ser de gran importancia.
Des de els anys 90 el sector del vi va apostar per millorar la qualitat, donant major atenció als cultius e impulsant i renovant els cellers. En els darrers anys hem fet una aposta per recuperar i protegir les varietats de raim autòctones de l’illa, les quals donen autenticitat als nostres vins.

A Mallorca som actuals però bevem más que mai de la nostra història, de la tradició d’una illa amb uns valors que han perdurat al llarg del temps. Volem mantenir el nostre patrimonio vitivinícola, i seguir creant vins e històries que emocionin i que puguin trascendir a les següents generacions.

Normativa i legislació

Totes les botelles amb la marca de qualitat “Vi de la Terra de Mallorca” porten un nombre assignat pel Consell Regulador, el qual correspon amb el control i certificació del misme.

3640 km2

extensió de l’illa

1.100 Has.

De vinya inscrita

64 cellers

En la isla

4,5 Milions de kg

De raim anuals

306 viticultors

Em total

300 marques

Comercials de vi